Kunst naaktfotograaf glamourfotograaf erotische fotografie

FAQ

Algemeen

Ik wil graag inlichtingen over een fotoshoot, hoe kan dit?

Hoe kan ik een fotoshoot boeken?

Kan ik naar de fotostudio komen voor een shoot zonder afspraak?

Best is om de shoot op voorhand te boeken zodat we die kunnen inplannen.


Wat zijn de openingsuren en dagen om een shoot te laten doorgaan?

Fotoshoots kunnen doorgaan van maandag tot zaterdag, behalve feestdagen. Let wel op zaterdagen zijn steeds druk, en moeten dus voldoende op voorhand worden aangevraagd.


Hoe en wanneer moet ik een geboekte fotoshoot betalen?

Als er een afspraak is gemaakt voor een fotoshoot, zal je worden gevraagd om een voorschot te betalen. Na de shoot wordt het resterend bedrag cash afgerekend.


Kan een reeds geboekte shoot later nog worden verplaatst?
Ben je verhinderd op de afgesproken dag of tijd dan kan je deze eenmalig, mits 48 uur voor je geplande afspraak nog verplaatsen zonder bijkomende kosten.  Anders is het voor ons niet meer mogelijk om de voor jouw gereserveerde tijd voor iemand anders te boeken. In dit geval heb je geen recht op terugbetaling van je fotoshoot, het volledig betaalde voorschot vervalt dus, met een minimum van 50 euro, dit ter vergoeding van onze kosten. Eventueel kan je zelf voor een plaatsvervanger (vriendin, collega of zus) zorgen, die het ook leuk vind om een mooie fotosessie te laten maken. En dat jij later zelf weer een nieuwe afspraak maakt.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Afhankelijk van het (de) gekozen genre(s) en je persoonlijke wensen kan een fotosessie van één tot ongeveer 6 uur duren, steeds voorafgegaan door een gesprek. We stellen ook steeds de duurtijd van een shoot af op je persoonlijke wensen.


Blijven mijn foto’s privé?

Uw foto’s worden NOOIT gebruikt of aan niemand getoond zonder jouw uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming hiervoor. Alle foto’s op mijn site zijn van klanten die hiervoor de toestemming hebben ondertekend, wil je dit niet, dan blijven jouw foto’s strikt privé. Daarvoor kom je uiteraard bij je beroepsfotograaf, zo vermijd je dat foto’s ongewild worden gebruikt of gepubliceerd. Ik ben eveneens aangesloten bij Sofam die de auteursrechten van fotografen en modellen verdedigt!


Hoe verloopt een fotoshoot?

Daar een fotoshoot erg persoonlijk is en een goed wederzijds gevoel een must is voor goede resultaten, begint elke shoot met een kennismakingsgesprek, dit om te bespreken wat je juist verlangt, en hoe je dit verwezenlijkt wil zien. Op deze manier kunnen de opnamen perfect worden afgestemd op je persoonlijkheid en je wensen. De shoot zelf gebeurt in de privacy van onze moderne en ruime fotostudio, en uiteraard volledig volgens jouw wensen. Tijdens de shoot zelf bekijken we de foto’s regelmatig op het fototoestel zelf, zodat je een idée krijgt van het resultaat. Na de shoot worden de verschillende mogelijkheden van bijmaak en vergotingen besproken.


Moet ik voor een fotosessie noodzakelijk naakt?
Uiteraard niet!
Op een gesprek wordt steeds bepaald wat je wil en niet wil!
Je kiest de genres voor je shoot volledig zelf.

Ik wil graag een naaktshoot laten maken, maar heb niet de perfecte maten kan dit?

Uiteraard kan dit, je hoeft absoluut niet de ‘perfecte maten’ te hebben voor een naaktshoot te laten maken, niemand heft trouwens ‘perfecte maten’. Je moet wel verzorgd zijn uiteraard. Veel belangrijker is je uitstraling, dat je voldoende gemotiveerd bent en dat je jezelf leert aanvaarden zoals je bent ! Het is mijn werk als fotograaf om met licht en schaduw, camerapositie het beste uit je te halen.


Ik wil graag een naaktshoot laten maken, maar ben geen 20 jaar meer, is dit een probleem?

Absoluut geen probleem, het is mijn werk als beroepsfotograaf om je ongeacht je leeftijd een mooie fotoreeks te bezorgen. Op schoonheid staat trouwens geen leeftijd! Onze klanten bestaan uiteraard uit twintigers, maar evenzeer 30, 40, 50 en zelfs 60-ers.


Zijn foto’s uit de ‘Fine Art’ Reeks steeds onherkenbaar?
Neen, normaal wordt dit gemengd in een shoot wel/niet herkenbaar, tenzij jij dit anders wil uiteraard!

Ik wil graag een naaktshoot laten maken, maar wil niet dat mijn borsten en/of schaamstreek zichtbaar zijn op foto is dit mogelijk?
Dit is absoluut geen probleem, alles verloopt volgens jouw wensen en grenzen!

Ik zou wel graag een naaktshoot laten maken, maar durf eigenlijk niet goed, kan ik dit nog beslissen tijdens de shoot zelf?
Beste is om op voorhand te bespreken wat je juist verlangd van de shoot, maar als je nog wat onzeker bent, kan dit zeker. Je kan dan zien hoe je je voelt bij de shoot, en dan nog zelf beslissen. Dit moet best wel op voorhand worden besproken!

Hoe moet ik me kleden als ik naar de fotostudio kom voor een naaktsessie, lingeriesessie, glamourseesie of fine art sessie?

Het is zeer belangrijk om niets aan te trekken dat strepen nalaat op je lichaam! Zoals spanned kledij/broeken, idem ondergoed/lingerie, uurwerk,... Beste is om in heel losse kledij te komen (zoals een trainingspak) en zonder lingerie/ondergoed.


Mag ik iemand meebrengen naar de shoot?

Je mag zeker iemand meebrengen, maar dit wordt niet altijd aanbevolen. Publiek kan zowel jou als de fotograaf afleiden, daarom vraag je best dat chauffeurs, familieleden of vrienden/vriendinnen iets gaan drinken in de buurt of in onze ontvangstruimte wachten. Voel je je er beter bij als er iemand bij de shoot aanwezig is, kan dit zonder probleem, op voorwaarde dat deze de shoot niet stoort.


Kan ik ook een visagiste of styliste boeken voor een shoot?
Je mag uiteraard zelf voor je visagie zorgen, maar om de kwaliteit van de opnamen nog te verbeteren kan je uiteraard altijd een visagiste boeken, ik werk met enkele professionele visagistes samen hiervoor. Dit is zeker aan te raden, en bovendien een leuke manier om je al wat te ontspannen en aan te passen in de opname studio.

Ik wil iemand een fotoshoot cadeau doen.. hoe ga ik tewerk?

Je kan een fotoshoot cadeau doen aan de hand van een gepersonaliseerde cadeaubon. 
Deze kan je bestellen voor elk gewenst bedrag door mij een mailtje te sturen op info@tecqmenne.be of te bellen op +32(0)497/91.45.60. 
De persoonlijke cadeaubon wordt je per post verstuurd na ontvangst van de betaling, of 
indien dringend kan er ook een printklare versie worden verstuurd per mail die je zelf kan afdrukken. 
Je hebt een jaar tijd om de shoot te plannen, de vervaldatum staat op de bon.


Waar is de fotostudio gelegen?

Wij zijn gevestigd te Zele, Dijkstraat 108 en beschikken eveneens over een ruime en professionele fotostudio te Lebbeke/Wieze.

Uw fotoshoot kan uiteraard ook op elke door de klant gewenste locatie platsvinden.


Kunnen we tijdens een fotoshoot al foto's mee naar huis krijgen ?

Dit is niet mogelijk.  Om kwaliteit te garanderen worden alle beelden in RAW opgenomen.

Ten laatste enkele dagen na de shoot wordt een selectie van deze RAW opnamen in onze burelen omgezet naar onbewerkte proofings.

Deze proofings worden samen met onze prijslijst voor afdrukken online gezet op onze selectiemodule, waar u kan inloggen om een selectie te maken

van de gewenste beelden in de door u gewenste afwerking.

De bestelde foto's  worden door ons dan nauwkeurig bewerkt, en aangeleverd volgens uw wensen en onze prijslijst.

Op deze manier kunnen wij u een perfecte kwaliteit aanleveren. 


Waar kunnen we uw verkoopsvoorwaarden terugvinden ?

De verkoopsvoorwaarden van Erwin Tecqmenne Fotografie kan je via deze link raadplegen.


Zijn jullie open tijdens de Corona crisis ?

Wegens de Corona regeling zijn wij voorlopig verplicht gesloten.  Er kunnen ook geen fotoshoots doorgaan, afhalingen zijn ook niet toegestaan.

Bestellingen kunnen wel opgestuurd worden.